Що потрібно зробити, щоб смартфон заряджався швидше: 5 простих порад від фахівців

Багатьом знайома прикра ситуація, коли потрібно терміново виходити з дому, а телефон розряджений майже до останнього. Потрібно знати декілька дієвих порад, які допоможуть швидко і безпечно зарядити смартфон без ризику для "заліза", а також зробити так, щоб пристрій тримав заряд довше.
Смартфон потрібно вимкнути або активувати режим польоту
У включеному смартфоні додатки продовжують працювати у фоновому режимі, тому енергія продовжує втрачатись. Щоб пристрій зарядився швидко і на повну, варто під час заряджання вимикати його зовсім або застосовувати режим польоту.
Використання USB-порту і бездротової зарядки
Телефони найшвидше заряджаються від мережевого адаптера, який видає більшу потужність у порівнянні з портом ноутбука або роз’ємом в автомобілі. Тому якщо ви поспішаєте, не використовуйте USB-порт і бездротову зарядку.
Якісний кабель
У ситуаціях, коли доступ до стаціонарної розетки неможливий, може виручити хороший кабель. Наприклад, для IOS-пристроїв кабель Ugreen, який підтримує функцію швидкої зарядки Power Delivery, допоможе зарядити айфон за півгодини на 50%.
Для Android-пристроїв аналогічним є кабель USB-C до USB-C, завдяки якому забезпечується безпечна зарядка до 5А.
Використання PowerBank
В описаній ситуації спасінням може стати використання хорошого PowerBank, особливо якщо смартфон підтримує функцію швидкої зарядки. Завдяки цьому пристрою телефон заряджатиметься швидше, ніж в авто. Поки ви будете добиратися до пункту призначення протягом кількох хвилин, смартфон може отримати до 50% заряду.
Умови зберігання та заряджання
Фахівці рекомендують зберігати телефони в сухому і прохолодному місці. Особливо варто стежити за тим, щоб не перегрівати акумулятор смартфона в процесі заряджання, адже через це він пошкоджується.
Слід заряджати смартфон у прохолодному місці, за кімнатної температури, та ніколи не класти пристрій під прямі сонячні промені. Під час заряджання смартфону через PowerBank його не можна тримати в кишені (якщо ви користуєтеся). Також правильніше знімати чохол з пристрою під час заряджання.
Чим ближче температура буде до рекомендованих виробником меж, тим швидше та безпечніше зарядиться телефон.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment